פנייה לייעוץ אישי



    האם קביעה שגויה של מין התינוק מקימה עילה לתביעת רשלנות רפואית בלידה?

    רשלנות רפואית בלידה עלולה להתרחש בטיפולי פוריות, במעקב הריון, בלידה עצמה וגם לאחר מכן. אך בעוד רוב תביעות הרשלנות מתייחסות לנזק שנגרם לאם או לילוד כתוצאה ממתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, עולה השאלה האם גם קביעה שגויה של מין התינוק מקימה עילה לתביעה.

    האם קביעה שגויה של מין התינוק מקימה עילה לתביעת רשלנות רפואית בלידה?

    התשובה לכך אינה חד משמעית ובכל מקרה כדאי להתייעץ עם עורך דין. כך ניתן להיעזר בפסקי דין תקדימיים ולבדוק האם התיעוד הרפואי הנמצא אצל ההורים עולה בקנה אחד עם סוג התביעה שרוצים להגיש.

    תוכן עניינים

    השאלה המרכזית: האם האבחון השגוי גרם נזק

    באופן כללי, תביעת רשלנות רפואית בלידה בשל קביעה שגויה של מין התינוק נשענת על כך שבעקבות האבחון השגוי בא לעולם צאצא הסובל ממחלה גנטית.

    במילים אחרות, לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית מכל סוג אם לא נגרם נזק. הרשלנות היא מושג משפטי המתאר רמה של אשמה, אך ההורים צריכים להוכיח גם את הנזק הממשי שנגרם להם בשל קביעה שגויה של מין התינוק.

    נזק כזה נגרם במקרה לעיל אצל זוגות שיודעים שבמידה וייוולד להם בן זכר, הוא יישא עמו מחלה גנטית מסוימת.

    העובדה שהרופא קובע בצורה שגויה את מין התינוק גורמת לכאורה באופן ישיר לנזק ולכן היא מקימה את עילת התביעה. עם זאת, הדבר החשוב הוא להוכיח שקיים קשר סיבתי בין הטיפול הרפואי הרשלני או האבחון הרפואי השגוי לבין הנזק.

    רשלנות רפואית נקבעת רק אם הסטייה מרמת הזהירות הסבירה גרמה נזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו.

    ההגנה יכולה לנסות לטעון שההורים היו מביאים לעולם את הצאצא בכל מקרה, אם למשל הם בעלי אמונה דתית המחייבת זאת, וכך להגן מפני הטלת האחריות על המזיק.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      רשלנות רפואית בטיפולים לקביעת מין העובר

      היבט אחר של הגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה בהקשר של קביעת מין העובר בוחן את אופי הטיפולים. הורים בהחלט יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית אם הם חשים שהטיפול בהם ניתן תוך סטייה מהנורמות המקובלות.

      את מין העובר ניתן לקבוע כבר במהלך השבוע השביעי להריון ובאמצעות בדיקת דם. זו בדיקה יקרה שלא מבוצעת באופן שגרתי, אך הורים יכולים לכסות חלק מההוצאות עליה באמצעות פנייה לקופות החולים או הפעלת פוליסת ביטוח הבריאות הפרטית.

      אנו כאן לכול מענה של שאלות בנושא באתר הפורומים המשפטיים בפורום רשלנות רפואית .

      עוד דרך לזהות את מין העובר באופן ודאי היא לעבור בדיקת סקירת מערכות בשבוע ה-14. זו בדיקה בה עושים שימוש במכשירי אולטרסאונד כדי לראות תמונה דו מימדית של העובר, כמו גם כדי לזהות את איברי המין שלו.

      אם אחת מהבדיקות הללו מבוצעת תוך סטייה מרמת הזהירות הנדרשת – קמה עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה. מטבע הדברים, העילה לתביעה במקרה הזה לא קשורה ישירות לאבחון שגוי או מדויק של מין העובר, אלא לפרקטיבה בה משתמש הצוות הרפואי.

      סיבות רפואיות לידיעת מין העובר עומדות בראש סדר העדיפויות של בתי משפט הנדרשים להכריע בסוגיה של רשלנות רפואית בלידה.

      במידה והסיבות הרפואיות מוכרות וידועות ויש תיעוד רפואי המצביע על כך שקיימת סכנה לעובר ממין מסוים, ניתן לשפר את סיכויי ההצלחה של התביעה באופן משמעותי.

      לסיכום: בכל שאר המקרים יעדיפו בתי המשפט להתייחס לפרוצדורה שהתקיימה במהלך בדיקות הדם, סקירת המערכות או בדיקת האולטרסאונד. בבדיקות אלו הרשלנות נובעת מההתנהגות של המזיק והיא זו שנבדקת ביחס לנזק הסופי. מעבר לכך, הרבה תלוי באופי ניהול התביעה על ידי עורך הדין.

      *ברצוננו להגיש לגולשים מידע משפטי מדויק באתר jewishmedicallaw. יחד עם זאת עלינו להבהיר כי האמור אינו תחליף לייעוץ משפטי והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8043659 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף