פנייה לייעוץ אישי



    רשלנות רפואית שגרמה לנזק אסתטי

    כשמדברים על רשלנות רפואית, מדברים בדרך כלל על נזק בריאותי שאירע למטופל. אך מה הדין כאשר לא נגרם נזק בריאותי אלא רק פגיעה במראה החיצוני של המטופל? האם ניתן לתבוע את הרופא בגין גרימת נזק אסתטי? על כך במאמר שלפניכם.

    רשלנות רפואית שגרמה לנזק אסתטי

    תביעות רבות של רשלנות רפואית מגיעות לבית המשפט מדי שנה. במרבית המקרים מדובר בנזקים בריאותיים של ממש שנגרמו למטופל על ידי התרשלות של רופא, אולם ישנם מקרים בהם לא קיימת שום פגיעה בריאותית והנזק היחיד הוא נזק אסתטי.

    תוכן עניינים

    מקרי נזק אסתטי נפוצים בטיפולי יופי למיניהם. למשל, כאשר טיפול להסרת שיער נכשל, עלולים להיווצר כתמים או צלקות שיגרמו נזק אסתטי משמעותי למטופל.

    האם נזק אסתטי יכול להוות עילת תביעה בגין רשלנות רפואית?

    התשובה היא: כן. נזק אסתטי נחשב לנזק לכל דבר, ובית המשפט פסק בכמה מקרים פיצויים משמעותיים בגין נזקים אסתטיים שנגרמו על ידי רשלנות רפואית.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      דוגמה לפסיקת פיצויים גבוהים בשל נזק אסתטי

      בפס"ד לגזיאל ליזה נ' אדזיאשבילי אבנר [ת"א (כ"ס) 2818/05], ‏נידון מקרה בו טיפול כושל של הסרת שיער גרם לכוויות ולכתמים בגופה של המטופלת.

      המטופלת טענה כי הרופאים התרשלו בכך שלא הביאו לידיה את כל הסיכונים שבטיפול. עיקר טענתה הייתה כי הושמט ממנה מידע חשוב וקריטי, לפיו היא נמצאת בקבוצת סיכון גבוהה עקב היותה כהת עור.

      בית המשפט קיבל את התביעה ופסק לטובת המטופלת פיצויים בסך 150,000 ₪. זאת בנוסף לתשלום הוצאות בגין שכר טרחת עו"ד ומומחים בסך 45,000 ₪.

      פיצויים בגין הסבל הנפשי שנגרם למטופל

      כאשר מדובר בנזק אסתטי, מדובר בדרך כלל בנזק שאינו ממוני. על פי רוב, נזק אסתטי אינו פוגם בכושר ההשתכרות של המטופל, ומשום כך עיקר הפיצוי הוא על הסבל הנפשי שנגרם למטופל.

      "יש להביא בחשבון, כי מדובר בפגיעה אסתטית בבחורה צעירה ורווקה לעת ההיא. הדבר אילץ אותה לשנות מאורחות חייה, לעניין הליכה לים והליכה בבגדים חשופים יחסית… הדבר גרם לה לפגיעה בביטחון העצמי הנשי" [מתוך פסק הדין הנ"ל]

      עם זאת, במידה וניתן להפחית את הנזק האסתטי על ידי תכשירים למיניהם או התאמת ביגוד ייחודי, הרי שמדובר בהוצאה כספית של ממש. במקרה כזה, ניתן לתבוע פיצויים גם עבור הנזק הממוני שנגרם.

      "בנוסף, זכאית התובעת לפיצוי בגין שימוש בתכשירי הבהרה, הסוואה ואיפור, לעבר ולעתיד (למספר שנים), ולפיצוי בגין התאמת ביגוד בעבר [שם]".

      פיצויים בגין פגיעה באוטונומיה של המטופל

      מלבד הפיצויים שפורטו לעיל, כאשר הוסתרו מהמטופל פרטים חיוניים אודות הטיפול, קמה עילת תביעה בגין פגיעה באוטונומיה של המטופל.

      "ראש נזק זה עומד על רגליו שלו, ומבוסס על תפיסה בסיסית של כבוד האדם, וזכותו להחליט באופן מושכל ועצמאי לגבי גופו שלו והטיפול בו [שם]"

      החידוש בראש נזק זה הינו שהוא אינו מותנה בכך שאילו הייתה המטופלת נחשפת למידע שהוסתר ממנה היא הייתה נמנעת מהטיפול.

      "לכן ראש נזק זה מוכר אפילו במקרה, בו התובעת הייתה בוחרת לבצע את הטיפול המוצע לאחר שהייתה מקבלת את המידע המלא – משום שראש הנזק הזה מבוסס על הפגיעה ביכולת לקבל החלטה ובחירה מושכלת. [שם]"

      נזק אסתטי הוא נזק לכל דבר

      בעידן של ימינו, מראה חיצוני אינו נחשב ל'מותרות' אלא לדבר חשוב וקריטי. אנשים משקיעים כסף, זמן ומשאבים רבים בכדי לשפר את המראה החיצוני שלהם.

      אי לכך, נזק אסתטי נחשב כנזק לכל דבר ועניין, ובמידה והוא נגרם על ידי טיפול רפואי רשלני ניתן לתבוע את הרופא בגין רשלנות רפואית.

      *ברצוננו להגיש לגולשים מידע משפטי מדויק באתר jewishmedicallaw. יחד עם זאת עלינו להבהיר כי האמור אינו תחליף לייעוץ משפטי והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8043659 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף