רשלנות רפואית גורמת לפגיעות קשות מאוד, הן פיזיות והן נפשיות. הנפגעים, מגישים תביעות לבתי המשפט באמצעות עורך דין רשלנות רפואית, על מנת לקבל פיצוי כספי על הנזק שנגרם להם.
נשאלת השאלה, האם ניתן למנוע מקרים של רשלנות רפואית? נקיטת מספר אמצעי זהירות פשוטים, יכולה לצמצם משמעותית את הסיכון לפגיעה של רשלנות רפואית ואף למנוע חלק ניכר מן המקרים.
ראשית, אתרו כמה שיותר מידע, על הטיפול הרפואי שאתם צריכים לעבור. ישנן דרכים רבות לקבל אינפורמציה על טיפולים רפואיים. שאלו מכרים, בני משפחה וחברים, בררו עם רופא המשפחה, גלשו ברשת וקראו מאמרים מקצועיים ועוד.
שנית, בחרו בקפידה ובזהירות את הרופא ואת המרכז הרפואי, בו יתבצע הטיפול. בכל תחום רפואי, תוכלו למצוא מספר מומחים בעל שם, אל תתפשרו על פחות מהטוב ביותר.
שלישית, קבלו תמיד חוות דעת נוספת. ככל שמדובר בטיפול רפואי מסובך יותר, בעל השלכות רבות או סיכונים, כך גדלה החשיבות של קבלת חוות דעת נוספת.
מידע רפואי זה כוח!
בימינו, קבלת מידע, רפואי, משפטי או אחר, היא פשוטה מאוד. נצלו את המשאבים העומדים לרשותכם ואספו כמה שיותר מידע, על הטיפול שאתם צריכים לעבור:
- לשאול את הסביבה הקרובה : בדקו עם משפחה וחברים, האם הם מכירים מישהו שעבר את הטיפול שלכם. חוויה אישית, יכולה לתת לכם ביטחון ולהרגיע.
- פנו אל רופא המשפחה : בקשו מרופא המשפחה מידע על הטיפול, המלצות על רופאים מומחים טובים וכיו"ב.
- גלשו ברשת : האינטרנט מלא במידע רפואי. כל שעליכם לעשות הוא להגיע אל מנועי החיפוש ואלו יאתרו עבורכם מאמרים, כתבות, רופאים מומחים, עורך דין רשלנות רפואית ועוד.
חיפוש ברשת יוכל לתת לכם אינפורמציה רבה גם אודות טיפולים אלטרנטיביים.
הרחבה: קבלת הסכמה מדעת לטיפול
מעבר לזכותו של מטופל לפנות למספר רופאים על מנת לקבל טיפול רפואי, זוהי חובתו של הרופא המטפל להעניק למטופל מידע רפואי מקיף אודות הטיפול בטרם הענקתו.
קבלת הסכמת המטופל לקבלת טיפול לאחר שקיבל מידע אודות הטיפול מרופאו קרוי "הסכמה מדעת" והוא קבוע בסעיף 13 לחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996.
להלן נמנה מספר דוגמאות לאופן בן מתקבלת הסכמה מדעת :
- רשלנות בלידה – בתחום ההיריון והלידה נוספים פיתוחים טכנולוגיים חדשים בתדירות גבוהה. מטרתם של פיתוחים אלה הינם בדיקת העובר שטרם נולד, לצורך גילוי מומים או מחלות. עם זאת, חלק מבדיקות אלה כרוך בסיכון לאם ו/או לעובר. לשם קבלת הסכמה מדעת של האם המוטפלת לעריכת בדיקות אלה, על הרופא המטפל להיות בקיא בפיתוחי הטכנולוגיה החדישים ולהציג בפני האם את האופציות הטיפוליות העומדות בפניה, לרבות מניית הסיכונים הטמונים בבדיקות, הצגת אלטרנטיבות ולבסוף- קבלת הסכמתה בכתב לאחר שהבינה את תוכן המידע הרפואי שנמסר לה.
- רשלנות רפואית בהריון – כמו במקרה של רשלנות רפואית בלידה, גם במקרה של רשלנות רפואית בהריון, יש למסור למטופלת מידע מקיף אודות הבדיקות המוצעות לאם היולדת, מתן מידע על שמירת הריון ועוד. אי הענקת מידע רפואי ברמה הולמת, עשוי להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית.
- רשלנות רפואית בטיפול שיניים – טיפולי שיניים, בניגוד לרוב סוגי הרפואה האחרים, עשויים להיות טיפולים קוסמטיים שאינם הכרחיים לבריאות המטופל. בפסיקה נקבע כי במקרה של ניתוח קוסמטי, עולה חשיבותה של מסירת מידע רפואי מקיף אודות הפרוצדורה הרפואית וקבלת הסכמה מדעת של המטופל, שכן ניתוח קוסמטי הינו לרוב וולונטארי, ועל כן, הסיכונים הכרוכים בביצועו אינם בבחינת סיכון הכרחי לשם הצלת המטופל.
רשלנות רפואית – בחירה שקולה יכולה למנוע
קיבלתם אבחנה רפואית, הדורשת מכם לעבור טיפול רפואי כלשהו. על מנת להקטין את הסיכוי לפגיעה, חשוב מאוד לבחור בזהירות את הרופא המטפל. בכל תחום רפואי, ישנם מספר מומחים בעלי שם. ייתכן וקבלת תור אליהם, לוקחת זמן ואף ייתכן כי תיאלצו לשלם על הטיפול באופן פרטי. זכרו כי מדובר בבריאות שלכם ולכן, אל תיקחו סיכונים.
בררו היטב אודות מומחיותו של הרופא, ניסיונו המקצועי והצלחתו בטיפולים קודמים. חיפוש מהיר באינטרנט, יוביל אתכם למאמרים שכתב, אולי אף לפורומים בהם הוא עונה על שאלות גולשים. נסו לאתר פציינט אשר טופל בעבר על ידי הרופא. לעיתים קרובות תגלו כי אדם שאתם מכירים, טופל אצל אותו רופא וכך תוכלו לקבל המלצה חמה או אזהרה לעבור לרופא אחר.
קבלו חוות דעת נוספת
הפעולה המשמעותית ביותר לצמצום הסיכוי לרשלנות רפואית, היא קבלת חוות דעת נוספת. מקרים רבים של רשלנות רפואית, מקורם באבחון שגוי. זאת ניתן על ידי פנייה לרופא נוסף.
כאשר אתם פונים לחוות דעת רפואית נוספת, ייתכן כי תקבלו את אותה אבחנה והמלצה לאותו הטיפול, כפי שיעץ הרופא הראשון. כך, תוכלו להיות רגועים כי הבעיה הרפואית אובחנה נכון ולהמשיך בטיפול.
אם ניתנה לכם חוות דעת שונה, דעו כי עליכם לפנות למומחה נוסף אחד לפחות, לפני כל קבלת החלטה לגבי הטיפול הרפואי.
עורך דין רשלנות רפואית – הגשת תביעה
קרה ונפגעתם מטיפול רפואי רשלני, עמדו על זכויותיכם ופנו אל עורך דין רשלנות רפואית, להגשת תביעה כספית.
אתם זכאים לקבל פיצוי כספי על כל הנזקים שנגרמו לכם, ממוניים ושאינם ממוניים. אל תוותרו על מה שמגיע לכם! פנו אל עורך דין רשלנות רפואית.
אפשר למנוע מקרים רבים של רשלנות רפואית. קבלת מידע, בחירה זהירה של הרופא וקבלת חוות דעת נוספת, הם שלושת אמצעי הזהירות החשובים ביותר.