פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    רחוב צפירה 19,
    בית פיילוט, קומה 2
    תל אביב 677786

    טלפון: 077-9974772

    מידע חשוב נוסף

    ביצוע טיפולי שיניים בשיניים בריאות שלא לצורך

    טיפול שיניים שלא לצורך עשוי להיות עילה לתביעות רשלנות רפואית. במאמר הבא נבין כיצד נמנעים מכך, מהו היחס של בתי המשפט ואילו סעדים עומדים לרשות התובעים.

    ביצוע טיפולי שיניים בשיניים בריאות שלא לצורך רופא שיניים המחליט על ביצוע טיפול בשיניים בריאות שלא לצורך מועל בתפקידו. רופא זה עשוי לעמוד מול תביעות חמורות של רשלנות רפואית וזאת בגין פגיעה באוטונומיה של המטופל, חוסר הסכמה מדעת, היעדר מיומנות, אבחון שגוי ועוד.

    תוכן עניינים

    כל אחד מהסעיפים הללו מהווה בפני עצמו עילה לתביעות רשלנות רפואית בטיפול שיניים. חוק זכויות החולה עומד לרשות מטופלים המרגישים כי נפגעו כתוצאה מטיפול לא הולם ומאפשר להם ניצול של הסעדים הקבועים במערכת המשפט והצדק.

    קבלת חוות דעת ממספר רופאים

    על מנת להימנע מביצוע טיפולי שיניים בשיניים בריאות שלא לצורך יש להקפיד על קבלת חוות דעת ממספר רופאים.

    לא כדאי להסתמך על רופא אחד בלבד לפני שמתחילים בביצוע טיפולי שיניים. מלבד עוגמת הנפש, ביצוע טיפול בשיניים בריאות שלא לצורך עשוי להחמיר את מצבו של המטופל ולגרום לנזקים נפשיים ובריאותיים.

    החלטה של רופא שיניים על טיפול שלא לצורך עשויה לנבוע משיקול דעת מוטעה ,חוסר ידע או רשלנות גרידא. תפקידו של בית המשפט הוא להכריע בשאלת הנסיבות ולקבוע את הפיצויים. מבחינת התובע, ביצוע הטיפול בשיניים בריאות מחייב התמודדות משפטית.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      כיצד תוכיחו כי לא היה צורך בטיפול?

      הדרך האופטימאלית לבדוק האם בוצע טיפול בשיניים בריאות שלא לצורך היא הסתמכות על חוות דעת של מומחה.

      דרך כלל התובע הוא זה שמגיש את חוות הדעת, במטרה להראות כי הטיפול נעשה כתוצאה מרשלנות של הנתבע ולא כתוצאה מצורך רפואי מהותי. בית המשפט יכול לבחור האם לקבל את חוות הדעת או לדרוש חוות דעת נוספת. בנוסף, בית המשפט יכול להפעיל את מבחן הרופא הסביר ולשאול האם כל רופא שיניים היה מקבל החלטה דומה בנסיבות הקיימות.

      הוכחת רשלנות לצורך קבלת פיצויים

      הסכמה על כך שאכן בוצע טיפול שלא לצורך לא תמיד מספיקה לצורך קבלת פיצויים. על מנת להראות רשלנות רפואית בטיפול שיניים יש להציג בפני בית המשפט את ההוכחות הבאות:

      1. חובת זהירות – על המטפל להוכיח את קיומה של חובת זהירות כלפיו מצד הרופא המטפל.
      2. הפרה של חובת הזהירות – על התובע להוכיח כי חובת הזהירות הופרה.
      3. נזק – על התובע להראות כי הנזק נגרם לשיניו כתוצאה מהפרה של חובת הזהירות.
      4. קשר סיבתי – על התובע להוכיח קשר סיבתי ברור בין הפרת חובת הזהירות הבוצעה לטענתו על ידי הרופא לבין הנזק שנגרם לשיניו.

      יש לברר כל סוגיית רשלנות רפואית בטיפול שיניים מול עורך דין המתמחה בכךהדרישות מרופא שיניים

      מערכת המשפט מצפה מרופא שיניים לוודא את מצב המטופל העומד לפניו, לבחון את שיטות הטיפול הרצויות עבורו ולקבל החלטה שתבטיח מינימום של סיכונים.

      השאלה האם מדובר על רשלנות צריכה להיבחן על פי הנסיבות המתקיימות בפועל. באופן כללי, יש לברר כל סוגיית רשלנות רפואית בטיפול שיניים מול עורך דין המתמחה בכך. מדובר על תהליך ארוך ויקר אשר עשוי לגבות מחיר נפשי גבוה. גם בהינתן מצב של רשלנות רפואית, יש לבדוק את מידת הנזק שנגרם למטופל.

      תביעות רשלנות בגין נזק מזערי לא תמיד משתלמות עבור התובע. בין אם מדובר על רשלנות כתוצאה מאבחון לא נכון, היעדר מיומנות, רשלנות בטיפול אסתטי או מתן תרופות לא מתאימות ההליך בבית המשפט הוא זהה.

      את חלק ממקרי הרשלנות ניתן למנוע באמצעות בחירה ברופא הנכון, אך מקרים רבים הם תוצאה של חוסר תשומת לב .לא מומלץ לפנות אל רופא שיניים לא מוכר או לעבור טיפול לפני אבחון מלא וקבלת חוות דעת נוספת .אלו הם צעדים אשר יכולים לצמצמם משמעותית את אחוז הסיכון.

      *ברצוננו להגיש לגולשים מידע משפטי מדויק באתר jewishmedicallaw. יחד עם זאת עלינו להבהיר כי האמור אינו תחליף לייעוץ משפטי והמסתמך על המידע עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף